Ανακοίνωση

Η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» είναι ένας Αστικός Μη Κερδοσκοπικός Συνεταιρισμός που δραστηριοποιείται από το 2001 στην ψυχική ευεξία, καθώς και την προστασία των δικαιωμάτων των ευπαθών ομάδων.

Έχει δημιουργήσει δύο Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και δύο Προστατευόμενα Διαμερίσματα στην Αττική, στο πλαίσιο του «ΨΥΧΑΡΓΩΣ», υπό την επίβλεψη του Υπ. Υγείας. Επίσης, έχει περατώσει την υλοποίηση (από το 2006) ψυχοπαιδαγωγικών κέντρων (σε περιοχές της Αττικής) για παιδιά-εφήβους με μαθησιακές δυσχέρειες, όπως και κατ΄ οίκον θεραπείες και Τηλεπαιδαγωγική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παροχή υπηρεσιών συνεισφέρουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Επιπλέον, από το 2015 έχει δημιουργηθεί η «Χρυσαλίδα», ένα κέντρο πρώιμη παρέμβασης για παιδιά προσχολικής ηλικίας με προγράμματα θεραπευτικά για διάφορα σύνδρομα (αυτισμός, νοητική υστέρηση, αναπτυξιακή/ψυχοκινητική καθυστέρηση).

Σημαντικό θεωρείται το γεγονός ότι από το 2011 υπάρχει μία Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα νεαρής ηλικίας με νοητική υστέρηση, στοιχεία αυτισμού και σύνδρομο DOWN.

Από το 2015 παρέχονται ποικίλα επιμορφωτικά προγράμματα με στόχο την Εκπαίδευση Ενηλίκων διαφόρων πληθυσμιακών ομάδων. Απώτερος σκοπός είναι η συμπερίληψη στα σχολεία κι η παροχή σημαντικών γνώσεων και δεξιοτήτων της εποχής.

Αξίζει να υπογραμμιστεί το γεγονός ότι από το 2006 λαμβάνουν χώρα ετησίως αρκετές Δράσεις Ευαισθητοποίησης στο πεδίο του Πολιτισμού – Αθλητισμού (Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Ψυχικής Υγείας, Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, Αθλητική Γιορτή κ.α.)

Επιπροσθέτως από το 2013 έχουν διαμορφωθεί Δομές Εθνικών κι Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων με μέλημα την συμβολή σε ευάλωτες ομάδες, όπως οι Δομές Βασικών Αγαθών και το Πρόγραμμα Αστεγίας  «ΑΝΑΚΑΜΠΤΩ».

Ο συνεταιρισμός «ΕΔΡΑ», σε συνεργασία με περισσότερους από εκατό φορείς στην πλειονότητα των Ευρωπαϊκών χωρών διαθέτει γνώσεις κι εμπειρία  σε Ευρωπαϊκά προγράμματα που αφορούν την ψυχική υγεία, τον Πολιτισμό, την Διαπολιτισμικότητα, την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα  και την Εκπαίδευση Προσφύγων Μεταναστών.

Τέλος, η «ΕΔΡΑ» συνεργάζεται σε εθνικό κι ευρωπαϊκό επίπεδο με πολλούς φορείς, καθώς και συμμετέχει σε σημαντικά Δίκτυα, με όραμα ένα καλύτερο αύριο, χωρίς διακρίσεις, σε όλα τα επίπεδα.