Εκκλησιασμός- Έρχεται το Πάσχα

Την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015 (8-10 π.μ) το σχολείο μας θα μεταβεί στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας Ιλίου. Θα παρακολουθήσουμε τη Θεία λειτουργία, θα κοινωνήσουμε και θα ανταλλάξουμε ευχές επί τη ευκαιρία των αγίων ημερών του Πάσχα και της Αναστάσεως.                                                                                                                               Πάσχα, ημέρα της  Λαμπρής, της Ανάστασης του Θεανθρώπου. Εορτών εορτή, όπως επισημαίνει ο ιερός υμνογράφος. Μετά την μεγάλη Σαρακοστή, ακολουθεί η Κυριακή των Βαϊων και η Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα.

Ας γιορτάσουμε μαζί με τους γονείς μας και με τα αγαπημένα μας πρόσωπα αυτήν την κορυφαία γιορτή. Να μη μείνουμε όμως μόνο στα δώρα και στο φαγητό. Ας βρεθούμε  στην εκκλησούλα  του χωριού ή της πόλης και ας σταθούμε για λίγο δίπλα στον Εσταυρωμένο Χριστούλη και ευλαβικά να προσκυνήσουμε τα Πάθη Του. Έχουμε να Του πούμε πολλά.Κι Αυτός σίγουρα θα μας ακούσει.

…….μετά τη λειτουργία της Αναστάσεως, ο Ανέστης και η Μαρίνα μαζί με τους γονείς τους γύρισαν στο σπίτι με τις λαμπάδες τους αναμμένες. Η μητέρα άναψε το καντήλι και έφερε τα κόκκινα αυγά. Στο τσούγκρισμα ο Ανέστης φάνηκε απ΄όλους ο πιο τυχερός. Έσπασε όλων τα αυγά.Ήταν όλοι χαρούμενοι και γελαστοί.Έπειτα έφαγαν και τη ζεστή μαγειρίτσα τους.Και όταν ξημέρωσε καλά, βγήκαν στην αυλή του σπιτιού κι έψησαν το αρνί. Εκεί στρώθηκε τραπέζι πλούσιο,πασχαλινό και το γλέντι που έγινε βάσταξε ώρες……( απόσπασμα από το Αναγνωστικό Β΄τάξης του 1976)

           ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

  Ίλιον 29/3/2015     Παναγιώτης Λάιος