NEA ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ E-TWINNING 2024

NEA ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ETWINNING 2024

Οι πρώτες βοήθειες είναι μια πρακτική χωρίς φάρμακα που πραγματοποιείται στον τόπο ενός ατυχήματος ή απειλητικής για τη ζωή κατάστασης  με τα διαθέσιμα εργαλεία και εξοπλισμό, χωρίς να αναζητηθεί ιατρικός εξοπλισμός, προκειμένου να σωθεί η ζωή ή να αποτραπεί η επιδείνωση της κατάστασης, μέχρι να παρασχεθεί βοήθεια από ιατρικό προσωπικό. Η σημασία των πρώτων βοηθειών για την ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε αυτό το θέμα θα τους δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουν τη ζωή τους με μεγαλύτερη ασφάλεια, τόσο στο σχολείο όσο και στην καθημερινή τους ζωή.

 Το έργο μας στοχεύει να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές για τη σημασία των πρώτων βοηθειών, να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τις βασικές πρακτικές πρώτων βοηθειών, να επικοινωνήσουν και να συνεργαστούν με τους συμμαθητές τους για αυτό το θέμα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του έργου, να εργαστούν σε ομάδες, να αναπτύξουν δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων  και ταυτόχρονα να αυξήσουν τις δεξιότητές τους στον ψηφιακό γραμματισμό.

Ξεκινήσαμε να μάθουμε και να διασκεδάσουμε κάτω από την ενωτική στέγη του eTwinning. Το έργο μας είναι ένα ευρωπαϊκό έργο με 13 εταίρους: 10 από την Τουρκία,2 από την Ελλάδα και 1 από τη Ρουμανία . Το έργο μας ξεκίνησε τον Φεβρουάριο και θα ολοκληρωθεί τον Μάιο.

 Ιδρυτής και Εκτελεστικοί Καθηγητές του Έργου μας: Cosmina STALİDİ-Evi TSAMPOUKOU-Feride Eda ÖZTÜRK-Kübra KAYA-Gülselin GÖNEN-ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ-Yasemin SEZER-Gonca YAZILI-İLUAKUES SELCEN SAYIN-Tuba FIĞLALI ŞAHİNCİ

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του έργου «ΚΟΙΤΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΜΕ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ» είναι η καθηγήτρια Αγγλικών Τσαμπούκου Εύη και η εκπαιδευτικός Λιακοπούλου Βασιλική και συμμετέχει το τμήμα Ε’2 του σχολείου μας.